Disponibilizări de personal în industria IT in 2023

Google anunță 12.000 de disponibilizări. Google a anunțat public disponibilizări în masă în data de 20.01.2023, la 10:30 a.m. ora locală în Dublin, după ce angajații de acolo și-au început ziua de muncă.

Un purtător de cuvânt al Google, contactat de Insider, i-a trimis pe jurnaliști la o postare de pe blogul companiei, care anunță disponibilizările. În această postare, directorul executiv al Alphabet și Google, Sundar Pichai, a declarat că angajații din SUA au fost notificați prin e-mail despre reducerile de personal.

Într-o primă fază afectați sunt angajații care activează în cadrul companiei prin leasing de personal. Modalitatea de aducere la cunoștință angajaților a faptului că sunt concediați are o forma abruptă și rapidă. Angajaților li se taie accesul la sistemele IT de lucru, contul de e-mail este blocat și apelul video devine inaccesibil.

Reducerile de personal, se vor efectua la nivel global în funcție de legislația națională a fiecărei țări și practicilor locale.

Disponibilizările în industria IT poate afecta locurile de muncă din Cluj-Napoca deasemenea. Cluj-Napoca fiind un centru IT la nivel național în România, multe companii din domeniul IT, tehnic și ingneresc sunt interconectate. Afecțiunea unui jucător global poate transmite o undă de joc către foarte mulți jucători din industria IT.

Leave a Comment

%d blogeri au apreciat: