Rompetrol

Prezentare generala

  • Data fondare 1 ianuarie 1900
  • Joburi postate 0
  • Categorii Turism / HoReCa staff

Descriere companie

Rompetrol este principala marcă a KMG International, grup deţinut de  KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan.

Cu 6.000 de angajaţi, KMG International Group este un jucător important în zona Mării Negre şi Marea Mediterană

Marca Rompetrol este reprezentativă pentru operaţiunile de rafinare şi petrochimie, activităţile de distribuţie din România, Moldova, Bulgaria şi Georgia. Am dobândit acest succes prin dezvoltarea la nivel internaţional şi prin expertiza obţinută în ultimele 4 decenii în industria petrolieră.

Compania deţine şi operează Petromidia, cea mai mare rafinărie locală şi una dintre cele mai moderne rafinării din regiunea Mării Negre, cu o capacitate de prelucrare de peste 5 milioane de tone anual. Această poziţie strategică, pe coasta Mării Negre, permite o expediere rapidă a produselor petroliere.

Vega, a doua rafinărie a Grupului, are o istorie de peste 110 ani, evoluând de la o unitate clasică de rafinare a petrolului într-un producător şi furnizor de produse speciale, obţinute din produse semifinite livrate de Petromidia. În acest fel, ambele rafinării lucrează în regim integrat pentru a obţine produse cu o mare valoare adăugată.