Angajări în Cluj-Napoca pe post de inginer

Ingineria acoperă o arie largă de activitate profesională. Inginerii fiind responsabili pentru unele dintre cele mai mari invenții, tehnologii și realizări din lume. Aproape că nu există un obiect care să nu necesite munca și aportul unui inginer, eventual unele opere de artă…

Pe parcursul proiectelor de angajări in Cluj-Napoca pe post de inginer ne-am notat acele aspecte care sau regăsit cel mai des in cerințele angajatorilor sau în menționările șefilor ierarhici.

Ce trăsături, calități, abilități, cunoștințe profesionale și competențe trebuie să aibă o persoană domeniul ingineriei pentru a avea succes, pentru a putea fi considerat un bun sau excelent inginer?

Trăsături, calități, abilități, cunoștințe profesionale și competențe inginer

  • Abilități de comunicare: este necesar să poată traduce limbajul tehnic complex într-unul pe înțelesul tuturor, pentru a putea transmite datele personalului din subordine. Dar în același timp  să comunice verbal cu clienții și alți ingineri cu care lucrează împreună la un proiect.
  • Atenția la detalii: Un bun inginer acordă o atenție meticuloasă la detalii. Fiecare detaliu trebuie sa fie revizuit in detaliu pentru finalizarea cu succes a unui proiect. Cea mai mică greșeală poate duce la colapsul unei întregi structuri.
  • Creativitate și inovație: Un inginer bun este creativ si se poate gândi la modalități noi și inovatoare pentru a dezvolta noi sisteme si de a face ca lucrurile deja existente să aibă un randament mult mai bun.
  • Cunoștințe și competențe matematice: Baza ingineriei stă in cifre. Ingineria fiind o știință exactă implică calcule complexe de diferite grade de dificultate. Cunoașterea aritmeticii, algebrei, geometriei, aritmeticii, statisticii, și aplicării acestora sunt factori diferențiatori.
  • Cunoștințe tehnice și simț practic: deține o cantitate mare de cunoștințe tehnice. Înțelege o varietate de limbaje de operare si de programe de calculator sau alte sisteme care sunt utilizate in mod obișnuit in timpul unui proiect de inginerie.
  • Curiozitate nativă și sete de cunoaștere: Poseda o curiozitate nativă și Nu se oprește din învățat niciodată. Își dă interesul și are grijă sa rămână tot timpul la curent cu ultimele trenduri și inovații din domeniul său de activitate. Sunt conștienți de faptul că schimbările tehnologice se întâmpla rapid și din acest motiv se auto motivează să țină pasul cu noile metode de cercetare și idei.
  • Gândire analitică: Este caracterizat de o aptitudine analitică puternică: Un bun inginer are abilități analitice excelente și examinează continuu lucruri și se gândește la modalități prin care poate ajuta ca lucrurile să meargă mult mai bine.
  • Gândire logică: Un inginer bun este capabil să proiecteze și să înțeleagă modul de funcționare al unui sistem, astfel încât să anticipeze posibilele probleme cu care se pot confrunta pe parcurs.
  • Identificarea problemelor: Abilitatea de a percepe atunci când ceva este greşit sau pare a fi greşit. Nu implică şi capacitatea de a rezolva probleme, ci doar recunoaşterea probabilităţii acestora.  
  • Luarea deciziilor sau rezolvarea problemelor: Un inginer este frecvent chemat doar pentru a rezolva probleme apărute in procesul tehnologic. Analizarea informațiilor și evaluarea rezultatelor pentru a alege soluțiile cele mai bune și pentru a rezolva problemele.
  • Lucru în echipă / Teamwork: Un bun inginer înțelege că este parte dintr-o echipă mai mare care lucrează împreună pentru a realiza un proiect, si că finalizarea cu succes a acelui proiect depinde in foarte mare măsura de capacitatea de cooperare a membrilor echipei respective.
  • Rezolvarea problemelor complexe: Un inginer trebuie sa fie în măsura să își dea seama care este sursa problemei si care este cea mai potrivita soluție pentru remedierea ei.

Leave a Comment

%d blogeri au apreciat: